Piramide methode

Piramide is een educatieve methode voor Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) en stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Zo biedt Piramide elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Help mij het zelf te doen

Kinderen zijn onderzoekers. Ze leren eigen keuzes maken en te doen wat ze leuk vinden. Een kind heeft een natuurlijke drang tot zelfontplooiing. Voor alle activiteiten is het proces belangrijker dan het resultaat. Dat geeft zelfvertrouwen.

Naar elkaar luisteren

Kinderen willen gehoord worden. De mening telt bij Kim’s Knuffel Place. Door een actieve luisterhouding voelen kinderen zich serieus genomen en ervaart dat het meetelt. Dit geeft wekt vertrouwen met als resultaat dat ieder kind kan zichzelf zijn. Bij Kim’s Knuffel Place leren de kinderen rekening houden met elkaar en verantwoordelijkheid nemen.

Respect

Communiceren kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Interactief bezig zijn met de kinderen leidt tot een positief zelfbeeld. Door oprechte interesse te tonen en gerichte vragen te stellen worden de kinderen getriggerd tot vertellen en nadenken.

Pedagogisch beleid

Dit betekent bij Kim’s Knuffel Place dat ik zorg voor een huiselijke inrichting. Dat geeft vertrouwen en rust, een vast dagritme zodat uw kind weet waar het aan toe is. Al het speelgoed staat op ooghoogte zodat u kind er gemakkelijk bij kan. Zo helpen we kinderen het ‘zelf te doen’ en keuzes te maken. We eten gezamenlijk een gezonde lunch (bio) voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon.